Skip to main content

Ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που τα παιδιά θα λατρέψουν

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου λευκού ψαριού (π.χ. γλώσσα)
  • 4 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό ή άνηθο)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Ψήνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω από τα λαχανικά, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το ψάρι να ψηθεί καλά και να έχει ωραίο χρώμα.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά πριν το σερβίρισμα.

Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά και τις πατάτες, ιδανικό για ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα για τα παιδιά.