Skip to main content

Υλικά (για περίπου 12 μίνι πιτσάκια)

Για τη ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 4 γρ.)
  • 150 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 150 γρ. ντοματίνια σε φέτες)
  • 6 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • ½ κουταλάκι ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
    • Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
    • Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
    • Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει.
    • Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
  2. Πλάθουμε τα μίνι πιτσάκια:
    • Όταν φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια.
    • Τα ανοίγουμε με τα χέρια ή με πλάστη σε μικρούς δίσκους.
  3. Βάζουμε τη γέμιση:
    • Σε κάθε δισκάκι βάζουμε λίγη ντομάτα, λίγη μοτσαρέλα και μερικά κυβάκια σαλάμι.
    • Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
  4. Ψήνουμε:
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
    • Ψήνουμε τα μίνι πιτσάκια σε ταψί με λαδόκολλα για 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
  5. Σερβίρουμε:
    • Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο (για να μην καούν τα παιδιά) και τα απολαμβάνουμε ζεστά.

 

Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι, για κολατσιό στο σχολείο ή και για ένα γρήγορο οικογενειακό σνακ!