Υλικά (για περίπου 12 μίνι πιτσάκια)
Για τη ζύμη:
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 4 γρ.)
- 150 ml χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
- 150 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες (ή 150 γρ. ντοματίνια σε φέτες)
- 6 φέτες σαλάμι αέρος, ψιλοκομμένες σε κυβάκια
- ½ κουταλάκι ρίγανη αποξηραμένη
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
- Σε ένα μπολ, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη που δεν κολλάει.
- Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
- Πλάθουμε τα μίνι πιτσάκια:
- Όταν φουσκώσει, χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 μικρά μπαλάκια.
- Τα ανοίγουμε με τα χέρια ή με πλάστη σε μικρούς δίσκους.
- Βάζουμε τη γέμιση:
- Σε κάθε δισκάκι βάζουμε λίγη ντομάτα, λίγη μοτσαρέλα και μερικά κυβάκια σαλάμι.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
- Ψήνουμε:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Ψήνουμε τα μίνι πιτσάκια σε ταψί με λαδόκολλα για 12–15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
- Σερβίρουμε:
- Τα αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο (για να μην καούν τα παιδιά) και τα απολαμβάνουμε ζεστά.
Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι, για κολατσιό στο σχολείο ή και για ένα γρήγορο οικογενειακό σνακ!