Υλικά (για 4-5 μερίδες):
- 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 πατάτα μέτρια, κομμένη σε κύβους
- 500 ml ζωμό λαχανικών (ή νερό)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά για γλυκιά νότα)
- 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την ηλικία του παιδιού
- 50 ml κρέμα γάλακτος ή γάλα αμυγδάλου για πιο ήπια γεύση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
-Προσθέτουμε την κολοκύθα, τα καρότα και την πατάτα, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
-Ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών (ή νερό), την κανέλα και την πάπρικα. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
-Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μια λεία κρεμώδης σούπα.
-Προσθέτουμε την κρέμα ή το γάλα αμυγδάλου, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστή.
Tip για τα παιδιά: Μπορούν να βοηθήσουν να προσθέσουν τα μπαχαρικά ή να διακοσμήσουν με λίγο κρουτόν ή τριμμένο τυρί.



