Skip to main content

Ατομικές Υγιεινές Τάρτες με Φρούτα για τα παιδιά μας!

Υλικά για τη βάση:

  • 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ή ολικής άλεσης
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα:

  • 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για την επικάλυψη:

  • Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, ακτινίδιο, ροδάκινο ή αχλάδι)

 

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

  1. Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανακάτεμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το μέλι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μορφοποίηση: Χωρίστε το μείγμα σε 6 μέρη και πιέστε το σε φορμάκια για τάρτες ή θήκες για μάφιν. Δημιουργήστε μια ελαφριά κοιλότητα στο κέντρο.
  4. Ψήσιμο: Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν εντελώς πριν τις αφαιρέσετε από τα φορμάκια.

Για την κρέμα:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και τη βανίλια.

Συναρμολόγηση:

  1. Γέμισμα: Γεμίστε κάθε βάση με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γιαουρτιού.
  2. Επικάλυψη: Στολίστε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας. Κόψτε τα μεγαλύτερα φρούτα σε φέτες για να χωρούν καλύτερα στις τάρτες.

 

Συμβουλές:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι αν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη.
  • Αν θέλετε τις τάρτες πιο γλυκές, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι πάνω από τα φρούτα ως τελική πινελιά.
  • Φυλάξτε τις τάρτες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε για δροσερή απόλαυση.

Αυτές οι υγιεινές τάρτες είναι γεμάτες γεύση, θρεπτικά συστατικά και χρώμα, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο!