Ατομικές Υγιεινές Τάρτες με Φρούτα για τα παιδιά μας!
Υλικά για τη βάση:
- 1 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου ή ολικής άλεσης
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για την κρέμα:
- 1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την επικάλυψη:
- Φρέσκα φρούτα της επιλογής σας (φράουλες, βατόμουρα, μύρτιλα, ακτινίδιο, ροδάκινο ή αχλάδι)
Εκτέλεση:
Για τη βάση:
- Προετοιμασία: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανακάτεμα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, το μέλι, το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μορφοποίηση: Χωρίστε το μείγμα σε 6 μέρη και πιέστε το σε φορμάκια για τάρτες ή θήκες για μάφιν. Δημιουργήστε μια ελαφριά κοιλότητα στο κέντρο.
- Ψήσιμο: Ψήστε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Αφήστε τις βάσεις να κρυώσουν εντελώς πριν τις αφαιρέσετε από τα φορμάκια.
Για την κρέμα:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και τη βανίλια.
Συναρμολόγηση:
- Γέμισμα: Γεμίστε κάθε βάση με μια κουταλιά της σούπας κρέμα γιαουρτιού.
- Επικάλυψη: Στολίστε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας. Κόψτε τα μεγαλύτερα φρούτα σε φέτες για να χωρούν καλύτερα στις τάρτες.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γιαούρτι με φυτικό γιαούρτι αν υπάρχει δυσανεξία στη λακτόζη.
- Αν θέλετε τις τάρτες πιο γλυκές, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι πάνω από τα φρούτα ως τελική πινελιά.
- Φυλάξτε τις τάρτες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε για δροσερή απόλαυση.
Αυτές οι υγιεινές τάρτες είναι γεμάτες γεύση, θρεπτικά συστατικά και χρώμα, ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο!