Υλικά (για περίπου 12-15 ζελεδάκια):
• 250 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
• 1 φακελάκι ζελατίνη σε σκόνη (περίπου 7 γρ.)
• 1-2 κ.σ. μέλι
• 1/2 κ.γ. υγρή βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
-Ζεσταίνουμε τον χυμό πορτοκαλιού σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να βράσει.
-Προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
-Προσθέτουμε το μέλι (και τη βανίλια) και ανακατεύουμε ξανά.
-Ρίχνουμε το μείγμα σε φορμάκια της επιλογής μας (π.χ. λουλουδάκια, αρκουδάκια, καρδούλες,)
-Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθούν τα ζελεδάκια.
Υποσημείωση: Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 μικρό πολτοποιημένο καρότο για έξτρα βιταμίνες. Για καλύτερο αποτέλεσμα, φροντίζουμε να το σουρώσουμε ή να το πολτοποιήσουμε πολύ καλά, ώστε να μην δημιουργούνται σβώλοι στο ζελέ. Δεν επηρεάζει τη σταθερότητα του ζελέ.



