Ένα νόστιμο και υγιεινό γεύμα που τα παιδιά θα λατρέψουν
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου ή άλλου λευκού ψαριού (π.χ. γλώσσα)
- 4 μικρές πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε φέτες
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά (μαϊντανό ή άνηθο)
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τα λαχανικά για 15 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου πάνω από τα λαχανικά, ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά μέχρι το ψάρι να ψηθεί καλά και να έχει ωραίο χρώμα.
- Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε ζεστό με τα λαχανικά και τις πατάτες, ιδανικό για ένα πλήρες, θρεπτικό γεύμα για τα παιδιά.