Skip to main content

Για εμάς και τα παιδιά μας, χωρίς τηγάνισμα, με όλη τη νοστιμιά και λιγότερες τύψεις!

Υλικά για τις κοτομπουκιές:

500 γρ. στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 αυγά, χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
Αλάτι & πιπέρι

Υλικά για συνοδευτική σος γιαουρτιού (προαιρετικά):

½ κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση


Για τις κοτομπουκιές:

Προετοιμασία κοτόπουλου: Αλατοπιπερώνουμε τις μπουκιές από το στήθος κοτόπουλο.

Πανάρισμα:
Περνάμε τις μπουκιές πρώτα στο αλεύρι.
Μετά στο αυγό.
Τέλος στη φρυγανιά ανακατεμένη με πάπρικα & ρίγανη. Προαιρετικά, προσθέτουμε την παρμεζάνα στο μείγμα της φρυγανιάς.

Ψήσιμο:

  • Στο φούρνο: Στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε 20 λεπτά, γυρίζοντας στη μέση.
  • Στη φριτέζα αέρος (Air fryer): Τοποθετούμε τις μπουκιές κατευθείαν στο καλάθι, ψήνουμε 12-15 λεπτά στους 180°C, γυρίζοντας στη μέση για ομοιόμορφο χρυσαφένιο αποτέλεσμα.

Σως γιαουρτιού (προαιρετικά):
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε δροσερή δίπλα στις κοτομπουκιές.

Σερβίρισμα
Σερβίρουμε ζεστές με σως στο πλάι.
Ταιριάζουν με πατάτες φούρνου ή πολύχρωμη σαλάτα.
Για παιδιά, μπορούμε να τις βάλουμε σε καλαμάκια σαν «σουβλάκια».