Φύγαμε για ένα απόλυτα πρωτότυπο καλοκαιρινό Παγωτό Ροδάκινο!
Υλικά:
- 4 ώριμα ροδάκινα (περίπου 500 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 200 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικό για πιο κρεμώδη υφή)
- 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Ετοιμασία των ροδάκινων:
- Καθαρίστε τα ροδάκινα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
- Αν θέλετε, μπορείτε να τα βράσετε για 2-3 λεπτά και να αφαιρέσετε τη φλούδα, για πιο λεία υφή.
- Ανακάτεμα:
- Βάλτε τα ροδάκινα, το γάλα, το γιαούρτι (αν χρησιμοποιείτε), το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
- Δοκιμή:
- Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε τη γλυκύτητα προσθέτοντας λίγο ακόμη μέλι, αν χρειάζεται.
- Πάγωμα:
- Ρίξτε το μείγμα σε παγοθήκες ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
- Αν χρησιμοποιείτε δοχείο, ανακατέψτε το μείγμα κάθε 30-45 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
- Αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
- Σερβίρισμα:
- Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει.
- Μπορείτε να το σερβίρετε σε μπολ ή σε ξυλάκια αν το έχετε παγώσει σε φόρμες.
Συμβουλή:
Αν θέλετε να κάνετε το παγωτό πιο παιχνιδιάρικο, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια φρέσκου ροδάκινου ή να το γαρνίρετε με λίγη τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς (αν δεν υπάρχει αλλεργία).
Αυτό το παγωτό είναι γεμάτο βιταμίνες από τα ροδάκινα και πρωτεΐνες από το γάλα και το γιαούρτι, καθιστώντας το ιδανικό για τα παιδιά! 🍑