Skip to main content

Φύγαμε για ένα απόλυτα πρωτότυπο καλοκαιρινό Παγωτό Ροδάκινο!

Υλικά:

  • 4 ώριμα ροδάκινα (περίπου 500 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 200 ml φρέσκο γάλα (πλήρες ή χαμηλών λιπαρών)
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικό για πιο κρεμώδη υφή)
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)

 

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμασία των ροδάκινων:
    • Καθαρίστε τα ροδάκινα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.
    • Αν θέλετε, μπορείτε να τα βράσετε για 2-3 λεπτά και να αφαιρέσετε τη φλούδα, για πιο λεία υφή.
  2. Ανακάτεμα:
    • Βάλτε τα ροδάκινα, το γάλα, το γιαούρτι (αν χρησιμοποιείτε), το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας σε ένα μπλέντερ.
    • Χτυπήστε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Δοκιμή:
    • Δοκιμάστε το μείγμα και προσαρμόστε τη γλυκύτητα προσθέτοντας λίγο ακόμη μέλι, αν χρειάζεται.
  4. Πάγωμα:
    • Ρίξτε το μείγμα σε παγοθήκες ή σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
    • Αν χρησιμοποιείτε δοχείο, ανακατέψτε το μείγμα κάθε 30-45 λεπτά για τις πρώτες 2-3 ώρες για να αποφύγετε τη δημιουργία κρυστάλλων.
    • Αφήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να παγώσει καλά.
  5. Σερβίρισμα:
    • Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε για να μαλακώσει.
    • Μπορείτε να το σερβίρετε σε μπολ ή σε ξυλάκια αν το έχετε παγώσει σε φόρμες.

 

Συμβουλή:

Αν θέλετε να κάνετε το παγωτό πιο παιχνιδιάρικο, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια φρέσκου ροδάκινου ή να το γαρνίρετε με λίγη τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς (αν δεν υπάρχει αλλεργία).

Αυτό το παγωτό είναι γεμάτο βιταμίνες από τα ροδάκινα και πρωτεΐνες από το γάλα και το γιαούρτι, καθιστώντας το ιδανικό για τα παιδιά! 🍑